[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text]

Marja-Kotakorpi

Marja Kotakorpi

Yrittäjät arvostavat sitä, että saavat itse tehdä omaa työtään koskevat päätökset. Yrittäjänä voi löytää myös kanavan ilmaista itseään ja tehdä juuri sitä mitä parhaiten osaa ja mitä haluaa. Kunhan onnistuu löytämään asiakkaita. Yrittäjän vapauden kääntöpuolena on se, että vastuu kaikista päätöksistä on kannettava yksin. Silloin kun on tehtävä hankalia päätöksiä, niitä mielellään puntaroisi toisen ihmisen kanssa. Mutta kaikesta ei viitsi asiakkaiden kanssa jutella, eikä perheenjäseniä ei haluaisi liikaa kuormittaa. Yrittäjä tarvitsee ihmisiä, joiden kanssa voi luottamuksellisesti pohtia yrityksen suuntaa ja etsiä selviytymiskeinoja karikoiden yli.

Pienyrittäjän tuki on Helsingin Seurakuntien, NewCo YritysHelsingin ja Työterveyslaitoksen hanke, jonka tarkoituksena on edistää yrittäjien työhyvinvointia. Seurakunnat teettivät haastattelututkimuksen helsinkiläisille yrittäjille, jossa kysyttiin yrittäjiltä millaista tukea he tarvitsisivat. Yrittäjät toivoivat erityisesti keskustelukanavaa ja yrittäjien keskinäistä vertaistukea (Pienyrittäjälle tukea: Peltonen & Pitkänen, 2015). Pienyrittäjän tuki on kaksivuotinen Euroopan sosiaalirahaston hanke, joka toimii vuoden 2017 loppuun. Yrittäjien tapaamisissa olemme keskustelleet mm. hyvinvointiin, ajankäyttöön ja toimeentuloon liittyvistä kysymyksistä. Kutsumme yrittäjiä tapahtumiin, työpajoihin ja kulttuuri-iltoihin. Kesällä 2016 lähdemme retkelle Helsingin edustalla olevaan Mustasaareen ja järjestämme leirin Lehmirannan lomakeskuksessa Salossa.

Pienyrittäjän tuki -hanke antaa yrittäjille mahdollisuuden tulla tutuiksi toisten yrittäjien kanssa ja saada myös henkilökohtaista neuvontaa. Jos haluaa keskustella omasta elämäntilanteestaan ja pohtia yrittäjyytensä suuntaa, voi ottaa yhteyttä pastori Marja Kotakorpeen. Yritysneuvoja Susanne Leppäseltä voi varata ajan, jos haluaa keskustella liiketoiminnan kehittämisestä. Toivon, että yrittäjillä olisi mahdollisimman matala kynnys ottaa yhteyttä kaikissa tilanteissa.

Marja Kotakorpi, pastori

Pienyrittäjän tuki -hankkeen vetäjä
Helsingin seurakuntien yhteiskunnallinen työ
www.pienyrittäjäntuki.fi[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][divider line_type=”Full Width Line” custom_height=”10″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text]Tämä vieraskynä kuuluu Yrittäjäkin on ihminen -tempaukseemme. Lue lisää keväällä pidetystä tempauksesta ja yrittäjien omakohtaisia Anonyymit yrittäjät -kirjoituksia haasteista ja tsempeistä.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]