51NGL3-heimolainen kirjoittaa

Joitakin vuosia sitten eräällä paikkakunnalla oli jotkin joulumarkkinat. Liikkeellä oli eräs paikkakuntalainen syrjäytynyt kaveri. Hän tuli juttelemaan kanssani. Ennen lähtöäni laitoin käden hänen olkapäälleen ja toivotin hyvää joulua. Muistan, kuinka hän katsoi minua kyyneleet silmissään ja sanoi vain ”Kiitos”.

Toinen, vähän uudempi tapaus. Olin mukana eräässä syrjäytyneille järjestetyssä joulujuhlassa. Tilaisuuden loputtua, siinä eteisessä lähtöä tehdessä, laitoin vain käden yhden syrjäytyneen kaverin olkapäälle ja sanoin ”Moro”. Hän ei sanonut mitään, mutta halasi tiukasti. Sanoin hänelle vain ”Hyvää joulua sulle”. Sain vastauksen ”Samoin sinulle”.

Tällaisia pieniä kohtaamisia, mutta ne ovat jääneet mieleeni. Olen miettinyt sitä, että miten pienillä teoilla voimme koskettaa suuresti toisen ihmisen sydäntä, näin ainakin uskon.

Ollaan rohkeita kohtaamaan erilaisia ihmisiä, emme tiedä, miten ne kohtaamiset vaikuttavat näiden toisten ihmisten elämään. Tai meidän elämäämme.

51NGL3-heimolainen
Viola tricolor

keto-orvokki

PS. Haluatko sinä jakaa oman tarinasi? Lähetä meille sähköpostia asiakaspalvelu@51ngl3.fi tai ota yhteyttä facebookissa.