Minä kehotan aina kaikkia olemaan kilttejä toisilleen. Kerron tässä, miten minä näen kiltteyden ja miten jokainen voi omassa päivittäisessä elämässään noudattaa kiltteyttä. Kiltteyttä voi kutsua myös ystävällisyydeksi tai kohteliaisuudeksi, toisten ihmisten huomioimisiksi ja kunnioittamiseksi. Yksi tärkeä kiltteyden muoto on hyväntekeväisyys ja auttaminen.

Jokapäiväisessä elämässä on lukematon määrä erilaisia tilanteita, joissa voi auttaa toista ihmistä eli olla kiltti. Parasta minun mielestäni auttamisessa on se, että se on pyyteetöntä. Auttaessasi toista ihmistä et odota saavasi siitä jotain aineellista hyötyä, vaikkapa rahaa. Auttaessasi toista voit saada paljon parempaa ja itsellesikin hyödyllisempää, voit saada hyvän mielen. Hyvää mieltä voit sitten jakaa ympärillesi ja entistä useammalla on hyvä mieli. Päiväsi on iloisempi ja jaksat tehdä arkisia askareitasi iloisella mielellä.

Emme voi elää vain itseämme varten, jokainen hyvä teko voi synnyttää tuhat uutta hyvää tekoa. Hyviä tekoja mahtuu maailman rajattomasti eivätkä ne satuta ketään. Yksikin paha teko voi myrkyttää mielen ja satuttaa.

Kun joku auttaa sinua, muista aina kiittää ja samalla voit miettiä, miten itse voit auttaa ja jatkaa auttamisen hyvää kierrettä.

Tonttujen kanssa olemme pohtineet erilaisia tilanteita, joissa voimme auttaa toisia ihmisiä. Mielessämme ovat erityisesti olleet lapset ja vanhukset sekä sellaiset kanssaihmiset, jotka eivät itsemme lailla kykene selviämään jokapäiväisistä asioiden hoitamisista.

Santa_Claus

 

Iloista Joulua
t. Joulupukki